Geen muur te hoog voor ambitieus Eindhovens M-Wall

Iedere voetbalkeeper of metselaar weet hoe belangrijk een goed muurtje is. Michael Simon, directeur van M-Wall, weet dat beter dan wie dan ook. Zijn bedrijf maakt muurbescherming die tegen een stootje kan. En M-Wall kan ook een stootje hebben, zeker na een recente krachtenbundeling.

Reizen is geen activiteit die Michael Simon alleen in de zomer doet. De Eindhovense ondernemer vliegt de hele wereld rond en dat doet hij niet uitsluitend voor zijn plezier, al vindt hij zijn werk duidelijk heel leuk. Op het moment van het interview is hij net terug uit Curaçao en daarna Frankrijk, want dat lag toch op de route. Daar zitten zijn klanten inmiddels ook. Er zijn natuurlijk vervelendere plekken om naartoe te gaan.

Maar wat doet het bedrijf precies? Niemand kan dat beter uitleggen dan Michael zelf. “M-Wall ontwikkelt wandbeschermings- en bekledingssystemen. Ongeveer 70 procent voor toepassingen in de gezondheidszorg; de rest voor publieke ruimtes zoals politiebureaus en vliegvelden. Ruimtes waar de hoogste veiligheids- en hygiëne normen vereist zijn. Bijvoorbeeld cleanrooms, maar ook de binnenzijden van politiecellen.”

'M-Wall kan een stootje hebben, zeker na de recente krachtenbundeling'

Tegen een stootje

“Onze producten beschermen de gebruikers van de ruimte, maar ook de wanden waartegen ze zijn gemonteerd. Zelf kunnen ze ook tegen een stootje: ze zijn hufterproof. En ze zijn makkelijk te reinigen, handig wanneer iemand met wat biertjes te veel zijn roes moet uitslapen in een cel.” 

Michael komt uit de paramedische hoek. “Ik heb vroeger veel in operatiekamers gewerkt. Daar zag ik veel detailleringen die anders konden, beter. Vooral op het gebied van schoonmaakgemak en aansluitingen. Ik ben op zoek gegaan naar alternatieven, maar ik kon niets vinden. Dus ben ik zelf maar wandsystemen gaan ontwerpen en produceren.”

Geen muurbloempje

De Eindhovenaar begon zelf in 2010 op kleine schaal met het ontwerpen en fabriceren van wandsystemen. Tegenwoordig is zijn M-Wall al een paar maten gegroeid. “Onze klanten zitten overal. In Nederland leveren we aan nagenoeg alle ziekenhuizen. Operatiekamers, patiëntenkamers, ziekenhuisapotheken en meer soorten ruimtes zijn bekleed met onze producten. Dat alles doen we met een team van veertien mensen. De helft is monteur, de andere helft houdt zich bezig met ondersteunende zaken zoals sales en marketing.”

Michael vervolgt: “Maar we zijn ook in het buitenland actief. Waar? Je kunt beter vragen waar niet. Met M-Wall hebben we een sterke reputatie opgebouwd en over de hele wereld weten ze ons wel te vinden voor specifieke oplossingen. 

Kort geleden hebben we in Curaçao en Zwitserland mooie projecten opgeleverd. Dat Zwitsers ons laten invliegen, is best opmerkelijk. Je kunt Zwitsers het beste vergelijken met Duitsers. Ze zijn best trots en chauvinistisch, soms zelfs een tikje arrogant. Dat ze openstaan voor een oplossing die niet-Zwitsers is, wil best wel wat zeggen. Dan moet het wel écht goed zijn.”

Veilige en comfortabele wagen voor M-Wall

Groeien

De goede prestaties van M-Wall blijven niet bepaald onopgemerkt. Dat het Zweedse Tarkett -een wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame vloer- en sportoppervlakoplossingen- afgelopen december een meerderheidsbelang in M-Wall kreeg, is wat dat betreft een duidelijk signaal. Michael: “Tarkett is immens groot en heeft meerdere grote merken onder zijn paraplu, zoals het bekende DESSO. Ons bereik wordt door de overname nóg groter en hiermee zijn we klaar om nog verder te groeien”, jubelt Michael.

Ook letterlijk blijft M-Wall in beweging, deels dankzij Truckland. Recent schafte het bedrijf een hagelnieuwe IVECO Daily aan voor dagelijks gebruik. Michael: “De pas gepensioneerde Piet Coenraad van Truckland kennen we al lange tijd. We hebben altijd zaken met hem gedaan.

Onze installatieploegen maken veel kilometers en hebben een betrouwbare, veilige en comfortabele wagen nodig. Die hebben ze nu. De jongens zijn tevreden. En dan ben ik het ook, zo simpel is het.”

Benieuwd naar meer klantverhalen? Lees dan nu ons Truckland Magazine. 

Trucks

Lees ook deze voorgestelde artikelen

No related articles found.

To Top