Voorkom onnodige stilstand met onze flexible onderhoudscontracten
Grootste en meest ervaren bedrijfswagen dealer van Nederland
Transportoplossingen van klein tot groot, ruime keuze

Fleet management

Fleet management


Met behulp van fleet management kan het wagenpark worden gevolgd door middel van software met als doel de vervoersprestaties te verbeteren. Een fleet management systeem (afgekort FMS) stelt transporteurs in staat de vervoerskosten te verlagen en de productiviteit te verhogen. Door een boordcomputer die in de cabine van de vrachtwagens wordt geplaatst kan een koppeling worden gemaakt met andere apparatuur zoals veiligheidssensoren en de digitale tachograaf. Aan de hand van de track-and-trace-unit worden satellietsignalen via de gps ontvangen en geregistreerd in de black box om zodoende de locatie van het voertuig te bepalen. Via een display kan de bestuurder realtime data uitwisselen met de planningsafdeling. Een fleet management systeem kan worden geïntegreerd met uw eigen systemen.

Verbeterde transportprestaties door een fleet management systeem

Als transportonderneming is het gebruik van een gedegen fleet management systeem bijna onvermijdelijk. Door de inzet van een dergelijk systeem kunnen de actuele locaties van uw voertuigen worden achterhaald door middel van een track-and-trace systeem. Daarnaast biedt fleet management inzicht in het rijgedrag en in het brandstof verbruik. Hierdoor kan de kostenefficiëntie van een transportbedrijf worden verhoogd.

Een fleet management systeem heeft een aantal voordelen. Door de tracking van het voertuig is de locatie realtime bekend, deze informatie kan worden aangeboden als extra service aan klanten. Daarnaast kan op basis van de locatievoorziening een betere planning worden gemaakt waardoor het wagenpark optimaal kan worden ingezet. Onnodig leegrijden, omrijden of vaststaan in de file behoort hierdoor tot het verleden tijd. Doordat het inzicht in de actuele verkeerssituatie inzichtelijk is kan de snelste route worden berekend.

Met een fleet management systeem is er een directe communicatie tussen de planafdeling en chauffeurs mogelijk. Daarnaast kan er op basis van de actuele data worden bespaard op brandstofkosten en kunnen schadelijke uitlaatgassen worden gereduceerd. Hierdoor wordt verantwoord rijgedrag bevorderd. Door de daadwerkelijke snelheid te vergelijken met de toegestane snelheid kan de bestuurder worden tijdig gealarmeerd waardoor snelheidsboetes kunnen worden voorkomen. Bovendien kan door een koppeling met de tachograaf de resterende rij- en rusttijden worden berekend en kan er op de route informatie worden gegeven over truckparking en tankstations.

Waarom fleet management inzetten?

  • De inzet van uw voertuigen optimaliseren;
  • Bestuurders ondersteunen bij het navigeren;
  • Efficiency vergroten door het vermijden van files, omrijden en leegrijden;
  • Voertuigen altijd en overal realtime volgen;
  • Betere planning;
  • Rijgedrag verbeteren.

De inzet van uw wagenpark verbeteren

Wellicht overweegt u om fleet management in te zetten om de prestaties van uw wagenpark te verbeteren. Een fleet management systeem is te koppelen met aan bestaande systemen zoals een digitale tachograaf of eigen software. Hierdoor kunt u uw bedrijfsprocessen optimaliseren. Op basis van een rapportage heeft u inzicht in belangrijke zaken rondom service, productiviteit en brandstof verbruik. Daarnaast biedt een fleet management systeem inzicht in de onderhoudsstatus. Hierdoor kunt u uw voertuigen tijdig terugtrekken wanneer deze groot of klein onderhoud nodig zijn.

TomTom Webfleet en Truckland

Truckland denkt graag met u mee in oplossingen over trackingssystemen, navigatiesystemen en fleet management systemen. Wij zijn officiële partner van TomTom Business Solutions. Door de inzet van de fleet management systemen van TomTom kunt u de mobiliteit van uw bedrijf verbeteren met behulp van toonaangevende technologieën op het gebied van fleet management en navigatiesystemen.

In de onderstaande video vindt u een korte demo van TomTom Telematics Webfleet. Dit is één van de mogelijke fleet management systemen die we voor u kunnen inzetten om de vervoerspresetaties te verbeteren.

 

Meer informatie?

 

Wilt u meer weten over fleet management? Of bent u benieuwd naar de kosten voor een webfleet management systeem? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand reactieformulier. Wij voorzien u graag van meer informatie omtrent webfleet kosten. Direct in contact komen met Truckland? Contacteer dan één van onze vestigingen.


Old form detected by 'Forms for editors' - here we need conversion code...